Prijava

Vijesti

PET ambalaža opet in na ulicama?

22. rujna 2008.
Početna stranica

Čini se da je otkupljivanje ambalaže prije svega bilo materijalno pitanje, a da se za ekologiju i nije puno marilo. Otkupljuje se samo ona ambalaža za koju se dobiva poticaj.

više... >>>

Bijeg u eko-grad

11. kolovoza 2008.
Početna stranica

Budućnost svijeta je neizvjesna. Porast razine mora dovodi stanovnike obalnih predjela u opasnost, a upravo na moru možda izbjeglice budućnosti pronađu utočište. U plutajućem gradu-lopoču.

više... >>>

Ludi pale, pametni kompostiraju

1. srpnja 2008.
Početna stranica

Slično kao kod lomače, kompostiranjem se organska tvar reducira na nekoliko korisnih nusprodukata, koji u tom procesu oslobađaju toplinu. Popularnost kompostiranja raste.

više... >>>

Zlato iz smeća

19. lipnja 2008.
Početna stranica

Alkemija je zakazala, no postrojenja za recikliranje kompjutorskih i telekomunikacijskih otpadaka su uspjela. Iz smeća izvlače tone dragocjenih materijala, uključujući i zlato.

više... >>>

Ljepote geotermalne energije

23. svibnja 2008.
Početna stranica

Geotermalna voda pronađena u bušotini dugo se smatrala promašajem. No, voda čija je temperatura veća od 175 Celzijevih stupnjeva može pokretati električne generatore.

više... >>>

Biogorivo ili ne biogorivo?

10. svibnja 2008.
Početna stranica

Gorivo koje nas je trebalo riješiti zagađenja izazvalo je poskupljenje hrane. Pa ipak od biogoriva ne treba odustati. Brojna biogoriva proizvode se od ostataka, a ne od samih usjeva.

više... >>>

Dan planeta zemlje

22. travnja 2008.
Početna stranica

Dan planete Zemlje se u svijetu obilježava 22. travnja, a ovogodišnja svjetska kampanja nosi naziv "Zaštitimo naš dom - planetu Zemlju." Dan planete Zemlje prvi put je obilježen 22. travnja 1970. godine na poticaj američkog senatora Gaylonda Nelsona, kada su organizirani prvi masovni protesti za zaštitu okoliša.

više... >>>

Planet ugasio svijetla

7. travnja 2008.
Početna stranica

Svjetski događaj pod nazivom Earth Hour, maraton gašenja svjetla, odvijao se ovoga vikenda u više od 380 gradova koji su između 20 i 21 sat po lokalnom vremenu ugasili svjetla svojih najvažnijih građevina.

više... >>>

Skupe prirodne katastrofe

18. ožujka 2008.
Početna stranica

Gospodarski gubici uzrokovani prirodnim katastrofama i utjecajem čovjeka su u 2007. iznosili preko 70 milijardi dolara, a potraživanja prema osiguravajućim kućama 28 milijardi $.

više... >>>

Masdar – najčišći grad na svijetu

14. veljače 2008.
Početna stranica

Naftom bogat emirat Abu Dabi počeo je s izgradnjom ekološki najčišćeg grada na svijetu u kojem će oko 50 tisuća stanovnika koristiti isključivo obnovljivu energiju.

više... >>>

Prethodna stranica | Sljedeća stranicaUsluge

Otkup i odvoz
Građevinske djelatnosti
Najam kontejnera

Vijesti iz ekologije

© 2010 - 2015 Sirovina d.o.o. Izrada web portala » Considero.hr