Prijava

Vijesti

Skupljene dvije milijarde boca

5. veljače 2008.
Početna stranica

U Hrvatskoj je preuzeta dvijemilijardita boca ambalažnog otpada. Iz podataka o količini ambalaže stavljene na tržište vidljivo je da se skupi baš sve. Po tome smo vodeći u Europi.

više... >>>

ZERP smanjio onečišćenje Jadrana

25. siječnja 2008.
Početna stranica

Čišćenja i ispiranja brodskih tankova te izbacivanja otpadnih voda veliki su problem u poluzatvorenim morima, kao što je Jadransko, jer utječu na morske organizme.

više... >>>

Zbogom plastične vrečice

17. siječnja 2008.
Početna stranica

Zbog prekomjernog korištenja plastičnih vrećica od strane mnogobrojnog kineskog pučanstva, vlada je donijela proglas kojim se zabranjuje njihova proizvodnja i dijeljenje u dućanima.

više... >>>

Nova djelatnost poduzeća

9. siječnja 2008.
Početna stranica

Na radnom sastanku rukovodstva poduzeća Sirovina-Trgoprerada d.o.o. između održanog 4.1.2008. između ostalog je krenula i nova djelatnost poduzeća. Direktor Luka Iličić, dipl. ing. el. najavio je nove proizvodne djelatnosti poduzeća. Tako će poduzeće uz prikupljanje i obradu primarnih sirovina, proizvodnju kontejnera i metalnih konsturkcija pojačati proizvodnju strojeva i opreme vezanih uz ekologiju i razvoj ekoloških proizvoda u predstojećem vremenskom razdoblju.

više... >>>

Zabranili 'organsko'

3. siječnja 2008.
Početna stranica

Prema mišljenju stručnog odbora koji svake godine procjenjuje koliko su trendi riječi zapravo promašene, etiketa 'organsko' od ove se godine nalazi na listi zabranjenih riječi.

više... >>>

Par savjeta kako uštedjeti električnu energiju

17. prosinca 2007.
Početna stranica

Prilikom kupnje nove bijele tehnike poput hladnjaka, perilica za rublje ili štednjaka s električnom pećnicom glavni kriterij prilikom kupnje obično je upravo cijena tog uređaja i njegova inteligencija, dok se o potrošnji električne energije i često vodi najmanje računa.

više... >>>

Donesen Pravilnik o ekonomičnosti potrošnje goriva

12. prosinca 2007.
Početna stranica

Ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić 23.11.2007 je po Zakonu o zaštiti okoliša donijela Pravilnik o dostupnosti podataka o ekonomičnosti potrošnje goriva i emisiji CO2 novih osobnih automobila, koji je stupio na snagu 29. studenoga 2007., priopćilo je Ministarstvo.

 

 

više... >>>

Prazni se 'vozni park' na Lastovu

3. prosinca 2007.
Početna stranica

Sakupljanje starih automobila i čišćenje podmorja u eko akciji s petka na subotu uklonit će se više od 150 auto olupina i napuštene vojne mehanizacije iz parka prirode Lastovsko otočje.

više... >>>

Lažna zelena obećanja

26. studenog 2007.
Početna stranica

Želite li pridonijeti čišćem okolišu kupovinom proizvoda koji deklarativno 'surađuju' s prirodom, ne trošite vrijeme proučavajući etikete. Većina ih prodaje zelenu maglu.

više... >>>

Radioaktivni pepeo leti po Zagrebu

12. studenog 2007.
Početna stranica

Otrovni i radioaktivni filter-pepeo koji je nastao spaljivanjem opasnog otpada u bivšoj spalionici PUTO na Jakuševcu počeo je iz oštećenih vreća curiti u kanalizaciju i širiti se zrakom.

više... >>>

Prethodna stranica | Sljedeća stranicaUsluge

Otkup i odvoz
Građevinske djelatnosti
Najam kontejnera

Vijesti iz ekologije

© 2010 - 2015 Sirovina d.o.o. Izrada web portala » Considero.hr